5 manieren om werk uit te besteden als je een perfectionist bent

Denk jij er ook al een tijdje over om werkzaamheden uit te besteden, maar lukt het je maar niet om de controle los te laten? Ik weet als geen ander hoe dat voelt. Inmiddels ben ik een herstelde perfectionist. Ook een aantal ondernemers waarmee ik nu samenwerk heeft geleerd om de controle los te laten. Enige tijd geleden, toen zij alles nog zelf deden voor hun bedrijf, maakte de gedachte om werk uit te besteden aan anderen hun angstig. Dit is wat zij dachten:

Ben jij een perfectionist? Hieronder vertel ik je hoe je werk kunt uitbesteden als je een control freak bent.

Je neemt geen werknemer in dienst met alles erop en eraan. Je besteedt alleen een gedeelte van je werkzaamheden uit. Dit helpt je niet alleen om het uitbesteden van werk te testen, maar het helpt je ook om verschillende mensen te leren kennen om vervolgens de juiste mensen te vinden die het beste passen bij jou en jouw bedrijf. Begin met het uitbesteden van een maand werk of een paar kleine projecten. Als je de juiste match hebt gevonden, laat jezelf dan ook toe om vaker samen te werken.

Zakelijke relaties zijn vergelijkbaar met elke andere relatie – als je waarden te verschillend zijn, zal je uiteindelijk botsen. Dit is ook belangrijk omdat je wilt dat de mensen die jou werk uit handen nemen gepassioneerd zijn over het werk dat ze voor je doen. Als ze dat niet zijn dan zijn ze waarschijnlijk niet bereid om de tijd en de energie er in te steken zoals op het zelfde niveau dat jij zou doen. In aanvulling op deze waarden raad ik aan om mensen te vinden met dezelfde werkethiek als jij. Het is veel makkelijker om met iemand samen te werken die op dezelfde lijn zit als jij.

Dit is belangrijk! Stel je eens voor dat je werkt voor een nieuw bedrijf – zonder goede en heldere begeleiding heb je geen idee wat de nieuwe werkgever van je wilt. Voordat je officieel werk aan iemand gaat uitbesteden, stel dan samen duidelijke richtlijnen op over het werk dat je samen gaat doen.

Geef achtergrondinformatie over jouw bedrijf,zodat ze jouw bedrijf leren kennen vanuit jouw perspectief.

Vertel de doelen die je hebt voor jouw bedrijf.Hoe kunnen ze helpen om jouw doelen te verwezenlijken? Het is makkelijker om het werk goed te doen als je weet dat het bijdraagt aan iets nog groter.

Geef richtlijnen voor het werk dat ze uit handen nemen.Voordat je iemand inhuurt voor bijvoorbeeld het schrijven van een blog, zorg dan dat je de heldere informatie deelt zoals bijbeeld de grootte van foto’s, wat voor soort teksttoon etc.. Hoe meer informatie je verstrekt, hoe meer werk je zult ontvangen zoals jij het graag ziet.

Stel een proces op en werk met deadlines.Het is veel makkelijker om andere mensen te begeleiden wanneer er een duidelijk proces is. Dit helpt beide om op dezelfde lijn te werken. Deadlines of schema’s helpen ook, zodat jullie beiden weten wanneer je nieuw werk zult ontvangen.

Dit helpt niet alleen om elkaar beter te leren kennen, maar het helpt ook om elkaars definitie van “perfectie” en “succes” te begrijpen. Bij het uitbesteden van werk is het altijd beter om elkaar eerst goed te begrijpen zodat je niet halverwege tegen problemen aanloopt, alleen maar omdat bepaalde dingen van te voren niet goed gecommuniceerd waren.

Bij alles wat ik heb gezegd, ontspan jezelf. Je besteedt werk uit om jezelf en je bedrijf te helpen niet om jezelf dagelijks meer stress te bezorgen. Zolang je mensen selecteert die jouw waarden weerspiegelen en je hen hebt voorzien van duidelijke richtlijnen, dan is het zeker dat zij uitstekend werk zullen leveren. Het is mogelijk dat ze een beetje tijd nodig hebben om te wennen aan de dingen en volledig zullen begrijpen wat je van ze vraagt, zo wees ook geduldig. Streven naar hoge kwaliteit kan goed zijn, maar laat perfectionisme je niet tegenhouden.