Online Webinar Pakket

.

.

Hoe lanceer je jouw dienst of product?

De ontwikkeling van jouw product of dienst is afgerond en je hebt een concreet marketingplan opgesteld. Dan is het nu tijd om het product of de dienst officieel te lanceren door middel van een webinar. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze lanceringsprocedure zonder al teveel grote problemen verloopt?

Als je gaat lanceren moet je dat doen volgens een uitgestippeld stappenplan. Je begint met het bepalen van het doel van dit plan. Daarna plan je de lanceerperiode in je agenda. Je hebt een lanceerperiode nodig van ongeveer twee maanden, dus ruim voordat je training of wat dan ook gaat plaatsvinden. Er zijn 3 verschillende fases in zo’n plan; een pre pre-lancering, een pre-lancering en dé lanceringsfase.

.

De pre pre-lancering

In deze eerste fase kun je bijvoorbeeld denken aan de trailers die in de bioscoop worden vertoont wanneer er een nieuwe film aankomt. Je kunt reviews lezen in de media en hoofdrolspelers worden geïnterviewd. In deze fase kun je nog niet naar de film, maar krijg je er wel al zin in en maak je plannen om naar de bioscoop te gaan. Ook als coach en trainer zijn er talloze dingen die je in deze fase kunt doen.

.

De pre-lancering

In de tweede fase treed je naar buiten met drie delencontent. In dit geval door middel van een webinar. Je begint hier met het weggeven van gratis content en eigenlijk begin je hier al met het verlenen van je dienst. Je geeft hier dus waarvolle informatie, waarmee je laat zien dat je weet waar je over spreekt en hoe je straks verder gaat. In deze fase laat je de mogelijkheden zien die jouw product te bieden heeft. Hier laat je zien wat de voordelen zijn als iemand jouw dienst koopt

.

De echte lancering

In deze laatste fase kan het product pas gekocht worden gedurende een korte, afbakende periode. De betaalknop wordt nu pas getoond op je website, daarvoor nog niet en ook daarna verdwijnt hij definitief.

Door de lancering op deze manier op te bouwen, bouw je het contact op en het vertrouwen. Tijdens het gehele proces zijn er veel keuzes en afwegingen die je kunt maken, moet er een duidelijk plan worden uitgestippeld en krijg je te maken met techniek. Het is vrij complex om dit allemaal in je eentje te doen. Laat ons je helpen bij het opzetten van een stappenplan en het maken van een gestructureerde planning. Daarbij kunnen wij alle activiteiten voor je uitvoeren.

.

MVPA Online Webinar Pakket

Maak met MVPA jouw online webinar tot een succes door te starten met ons Online Webinar Pakket, het tarief is vanaf € 1.195.

Waaruit bestaat het Online Webinar Pakket?

✦ Opstellen Planning

✦ Opmaak opt-in pagina

✦ Follow-up e-mails

✦ Content (tekst en visuals) voor alle pagina’s

✦ Instellen autoresponder

✦ Webinar software instellen

✦ Testen van gehele webinar

✦ Webinar publiceren en promoten

✦ Product of dienst landingspagina

.

Voorafgaand aan het online webinar

✦ Een uur overleg om de doelen en behoeften van jouw webinar te bepalen

✦ Marketingopties bespreken en uitvoeren voor het promoten van het webinar

✦ Opmaak en uitwerken van de algehele presentatie

✦ Uitnodigen versturen voor deelname aan webinar

✦ Versturen van bedank e-mail inclusief vervolginstructies

✦ Instellen van de door jou aangeleverde autoresponder

✦ Testen van het webinar samen met jou

✦ Versturen van e-mail herinneringen, 24 uur en 1 uur voor aanvang

.

Tijdens het online webinar

✦ Controle live-uitzending

✦ Versturen van een on demand versie direct na afloop van de live uitzending

.

Na het online webinar

✦ Follow-up e-mail aan deelnemers voor replay en feedback

✦ Evaluatie van het online webinar

.

Maak van jouw online webinar een succes! Wil je dat graag samen met MVPA doen? Vul dan het contactformulier in en laat ons weten wat jouw wensen zijn en waarmee wij jou kunnen helpen.

.